Skiljas.

Vi ska skilja oss, efter många resor av upp och ner, försök och letanden efter lösningar för att få vårat äktenskap att fungera ska vi skiljas.
 
Detta ord som jag gör så ont, att skiljas.
 
Att skiljas betyder att separera, att dela på sig, och det är det som gör ont. 
 
Det gör så ont att vi först sagt JA till varandra, tagit det stora beslutet att vilja dela hela livet tillsammans, till att nu, lika gemensamt, skiljas från det JA:et.
 
Sen det dubbla i ordet dela...
 
Från att först våga "dela" allt med någon, "dela" sina tankar, "dela" sina känslor, "dela" sina drömmar, "dela" säng, "dela" hem, "dela" disk, i den bemärkelsen där "dela" betyde att vi skulle ha allt detta tillsammans.
 
Till att nu "dela" upp allt detta, "dela" det livet vi byggt upp, "dela" i den bemärkelsen där det betyder att vi bryter det på två, går åt varsit håll med hälften av det hela. 
 
Allting blir så trasigt, allting som var färdigt blir så halvt och ofärdigt nu, och jag mår illa av dubbelheten i att
"dela på det hela"
 
När det gick från att
"tillsammans ha allt"
 
Till att 
"dela på något som var helt"
 
Det är ett gemensamt tungt beslut, men vi är två vuxna som är överens om att skiljas, överens om att vi ska dela på "oss". 
 
Jag går i från detta äktenskap med den tunga känslan av att veta att jag gjorde ALLT jag kunde.
 
Går med vetskapen att jag gav mitt allt, i kärlek och energi, men att det inte räckte till, vetskapen om att jag inte KAN ge mer än mitt allt.
 
Det är min sanning, det är vad min man säger till mig, så jag landar i det, som man säger till barn.
 
"Om du gör ditt bästa så har du gjort allt du kunde "
 
Jag väljer att skriva det här nu, för det gör så ont att behöva berätta det om och om igen till dom jag möter som frågar hur allt är.
 
Jag väljer att berätta att jag älskar Mike, att vi inte är osams, att vi båda är ledsna över det men att vi väljer att gå åt olika håll nu och går vidare.
 
Att vuxna människor tror sig behöva, eller helt enkelt vill, "välja sida" eller "ta parti" för någon av oss har känts oerhört löjligt och gjort det här ännu svårare än det är.
 
Det är inget krig, finns ingen sida som vinner av detta. 
 
Ge kärlek, ge mer kärlek, gråt över förlorad kärlek, minns kärlek, finn mer kärlek och så gör du så igen och igen, då finns bara kärlek. 
 
S.
 
 
Visa fler inlägg